Essity tilldelas Juryns hederspris under Årets börsbolag 2024

Kanton / Nyheter / Essity tilldelas Juryns hederspris under Årets börsbolag 2024

Nyhet

12 sep 2024

Juryns motivering till det vinnande bidraget:

”Transparent kommunikation i alla tre kanaler ger god förståelse för bolagets aktieägarvärde, affär och hållbarhetsarbete. Oavsett om mottagaren är en finansiell institution eller privat investerare besvaras frågan om varför man ska investera i bolaget.

Års- och hållbarhetsredovisningen är utformad med ett tydligt investerarperspektiv och ger en tydlig bild av bolagets marknad och strategiska värdeskapande. Genom föredömlig tillämpning av hållbarhetsramverk och beskrivning av hur hållbarhetsarbetet är integrerat i affären skapas en tydlig koppling mellan hållbarhet och finansiella resultat.

Finansiella data presenteras på ett pedagogiskt sätt tillsammans med definitioner och motiveringar till val av nyckeltal. Likaså är bolagets IR-webb väl utformad med relevant och lättillgänglig information för investerare.

Juryn vill understryka vikten av substans, ur ett investerarperspektiv, avseende hållbarhetsinformationen som bolag förmedlar till kapitalmarknaden – något som årets vinnare lyckats med.”

De fem bolag med högst poäng efter denna granskning nomineras till Juryns hederspris. De nominerade bolagen var:

  • Boliden
  • UPM-Kymmene
  • Stora Enso
  • Essity
  • SEB

Juryn består av verksamma experter inom området för investerarrelationer, aktieanalys och förvaltning vilka sedan har granskat, värderat och jämfört de nominerade bolagen. Juryns bedömning har utgått från transparens, väsentlighet i den finansiella och icke-finansiella informationen samt enhetlighet i utformning av bolagens årsredovisning, delårsrapport och IR-webbplats.

Årets jury bestod av:

Agnetha Jönsson, Chef för aktieanalys på Dagens Industri

Erik Rosenberg Sjöström, Partner på Vator Securities

Kristin Wallander, Hållbarhetsanalytiker på Swedbank Robur

Hans Borneroth, Senior Adviser på Kanton


Läs mer om tävlingen här.

För ytterligare information om tävlingen Årets börsbolag, vänligen kontakta:
Hans Borneroth, Senior Adviser, Kanton, 070 769 47 04

Om tävlingen
Årets börsbolag är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen består av de tre deltävlingarna Bästa IR-webbplats, Bästa delårsrapport och Bästa årsredovisning, där totalvinnaren i de tre deltävlingarna utnämns till Årets börsbolag. Läs mer om tävlingen på www.kanton.se