ÄmnesområdenKontakt

Stefan Pedersen   Stefan Pedersen
   ​​Manager
    
   stefan.pedersen@kanton.se
   Mobil: +46 70 769 26 96 


Cloetta är Årets börsbolag 2015

2016-09-08
Som vinnare i Bästa IR-webbplats 2015 och Bästa årsredovisning 2015 samt på en delad första plats i Bästa delårsrapport 2015 står Cloetta som totalsegrare i Årets börsbolag 2015. Cloetta upprepar sin bedrift från föregående år och står för tredje året i rad som totalsegrare i tävlingen Årets börsbolag, med totalt 111 poäng av 113 möjliga poäng och med 17 poängs marginal ned till näst bästa bolag.

Årets börsbolag 2015 arrangeras av Kanton i samarbete med huvudsponsorn Aktiespararna. Tävlingen syftar till att höja ambitionsnivån hos bolagen vad gäller finansiell information till bolagens alla intressenter, samt uppnå en mer enhetlig utformning av respektive bolags webbplatser, delårsrapporter och årsredovisningar.

I den granskning som ligger till grund för resultaten har Kanton analyserat hundratals webbplatser, delårsrapporter och årsredovisningar, vilket resulterat i kunskap om bästa befintliga praxis. Kanton arbetar även aktivt med att förbättra rapportering och kommunikation bland börsnoterade bolag och erbjuder konsultation i frågor rörande förbättringspotential ocheffektivisering inom området.

För ytterligare information om tävlingen Årets börsbolag, vänligen kontakta:
Pierre Doverklint, Consultant, Kanton, 08-613 39 ​20, eller
Annika Fjellander, Consultant, Kanton, 08-613 39 15.

Årets börsbolag är Sveriges äldsta och mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen består av de tre deltävlingarna Bästa IR-webbplats, Bästa delårsrapport och Bästa årsredovisning, där totalvinnaren av de tre deltävlingarna utnämns till Årets börsbolag. Granskningen som ligger till grund för resultaten görs utifrån offentliga kriterier och vid deltävlingarna Bästa delårsrapport och Bästa årsredovisning genomförs remissrundor, i vilka varje bolag ges möjlighet att kommentera den preliminära bedömningen.

 Pressmeddelande - Årets börsbolag 2015