ÄmnesområdenKontakt

Patrik Richter  Patrik Richter

  Senior Adviser

  patrik.richter@kanton.se
  Mobil: +46 70 773 71 18


Cloetta tog hem segern som Årets börsbolag 2017!

2018-09-19
Som vinnare i Bästa IR-webbplats 2017 och med höga poäng i deltävlingarna Bästa årsredovisning 2017 och Bästa delårsrapport 2017 står Cloetta som totalsegrare i Årets börsbolag 2017. 

Kantons uttalande om det vinnande bidraget: 

"Cloettas heltäckande finansiella rapporter kompletteras med en av börsens främsta hemsidor från vilken användare kan hämta såväl uppdaterad som historisk information. Med konsekvent, tydlig och informationsrik kommunikation i samtliga kanaler beskriver Cloetta sig självt och sin värdeskapandeprocess samt förklarar sin omvärld på ett sätt som möjliggör för investerare och andra intressenter att fatta välgrundade beslut."


Cloetta är vinnare av Årets börsbolag 2017
Jacob Broberg från ​Cloetta tog emot priset för Årets Börsbolag 2017. Cloetta tog även hem delad seger i deltävlingen Bästa IR webbplats 2017. Foto: Kanton.

Samtliga vinnare av Årets börsbolag 2017:

Årets börsbolag: Cloetta
Bästa årsredovisning: Platzer
Bästa delårsrapport: Axfood
IR-webbplats: Wallenstam & Cloetta

Om tävlingen

Årets börsbolag är Sveriges största tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Syftet är att höja ambitionsnivån för publika bolags informationsgivning i årsredovisningar, delårsrapporter och på IR-webbplatser. Tävlingen startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton med Aktiespararna som huvudsponsor sedan 2007.

Om 2017 års upplaga

Årets börsbolag 2017 omfattar bolag med säte i Sverige som är primärnoterade på Nasdaq Stockholms samtliga listor, NGM Equity Stockholm, First North samt First North Premier. Allt fler granskningar i samband med informationsgivning sker som självutvärdering och sedan räkenskapsåret 2016 har också Årets börsbolag övergått till en modell för bedömning som innebär att deltagarna i Årets börsbolag granskar sig själva med stöd av formulär som finns på Kantons hemsida. Bolag som önskar delta ​kan fylla i respektive deltävlings formulär fram till och med den 8 juli. Vinnaren i totaltävlingen offentliggörs under september 2018.