Årets börsbolag

Kontakt

Stefan Pedersen   Stefan Pedersen
   ​​Manager
    
   stefan.pedersen@kanton.se
   Mobil: +46 70 769 26 96 
Relaterat
HuvudsponsorÅRETS BÖRSBOLAG 2016

Om Årets ​börsbolag 2016

De senaste åren har Årets börsbolag omfattat bolag med säte i Sverige som är primärnoterade på Nasdaq Stockholm large och mid cap samt NGM Equity. Under de senaste tio åren har antalet marknadsnoterade bolag vuxit kraftigt. Det har skett en betydande tillströmning av bolag till listor för mindre bolag som till exempel Nasdaq Stockholm Small Cap, First North och First North Premier. Aktiespararna och Kanton vill uppmuntra även dessa bolag att delta och hälsar dem varmt välkomna till tävlingen. Vi välkomnar också de bolag som valt att publicera sin delårsrapport, IR-webbplats och årsredovisning på engelska att delta. Kriterierna är baserade på internationell forskning på området för investerarrelationer och utformade i samarbete med Aktiespararna och Sveriges Finansanalytikers Förening.

Alltfler granskningar i samband med informationsgivning sker som självutvärdering och nu övergår även Årets börsbolag till en modell för bedömning som innebär att deltagarna granskar sig själva med stöd av formulär. Bolagen med högst poäng kommer sedan att kvalitetssäkras av Kanton. Därefter utses vinnare i respektive deltävling, Bästa delårsrapport, Bästa IR-webbplats och Bästa årsredovisning samt en totalvinnare som får utmärkelsen Årets Börsbolag. Vinnare är välkomna att delta men kan inte erhålla utmärkelsen två år i rad.

Wallenstam är Årets börsbolag 2016
Som vinnare i Bästa IR-webbplats 2016 och med full poäng i deltävlingarna Bästa årsredovisning 2016 och Bästa delårsrapport 2016 står Wallenstam som totalsegrare i Årets börsbolag 2016. Wallenstam står för bedriften att ta hem segern med 108 poäng av 108 möjliga samt besegrar tvåan med 11 poäng.
         Wallenstam1
Anna Gullmarstrand och Ida Benjaminsson från Wallenstam tog emot priset för Årets Börsbolag 2016. Wallenstam tog även hem segern i deltävlingen Bästa IR webbplats 2016. Foto: Kanton.Kriterier

Resultat