Årets börsbolag

 

BÄSTA ÅRSREDOVISNING 

Cloetta och Swedol segrare i deltävlingen Bästa årsredovisning

Den tredje och sista deltävlingen i Årets börsbolag 2014 är nu avgjord, Cloetta och Swedol delar på första platsen i Bästa årsredovisning med 40 poäng av 41 möjliga.

Hedersomnämnande går till Wallenstam och Atrium Ljunberg bland de stora bolagen och till SBC Bostadsrättscentrum bland bolag listade på NGM Equity. Tribona uppmärksammas som Årets klättrare eftersom de förbättrat sig flest poäng jämfört med föregående år. Årets hedersomnämnande för Bästa informationsgrafik går till Boliden. 


 

"Transparent redovisning och stolthet över varumärken, produkter och verksamhet präglar årsredovisningen för ett av Sveriges mest anrika börsbolag."
"​Swedols årsredovisning är en effektiv berättelse som med koncisa texter och grafik besvarar frågor om till exempel bolagets aktie som investering, strategi och affärsmodell." 

 


I tävlingen har samtliga årsredovisningar för bolag primärnoterade på Nasdaq Stockholm Stora bolag, Nasdaq Stockholm Medelstora bolag och NGM Equity granskats för att utse en vinnare på respektive lista:

  • Nasdaq OMX Stockholm Stora bolag: Wallenstam AB och Atrium Ljungberg AB
  • Nasdaq OMX Stockholm Medelstora bolag: Cloetta AB och Swedol AB
  • NGM Equity: SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

  • Kanton vill passa på att rikta ett stort tack till tävlingens huvudsponsorer Aktiespararna, Nordic Growth Market och CtrlPrint!