Årets börsbolagKontakt

Stefan Pedersen   Stefan Pedersen
   ​​Manager
    
   stefan.pedersen@kanton.se
   Mobil: +46 70 769 26 96 
Relaterat

Huvudsponsor
 


BÄSTA ÅRSREDOVISNING

Cloetta segrare i deltävlingen Bästa årsredovisning

Den tredje och sista deltävlingen i Årets börsbolag 2013 är nu avgjord. Cloetta står som totalvinnare i deltävlingen Bästa årsredovisning med 40 poäng av 41 möjliga.

Hedersomnämnande går till Axfood och Atrium Ljunberg bland de stora bolagen och till SBC Bostadsrättscentrum bland bolag listade på NGM Equity. Proffice uppmärksammas som Årets klättrare eftersom de förbättrat sig flest poäng jämfört med föregående år

 


 
"Cloettas årsredovisning har ett exemplariskt innehåll som presenteras väl med stöd av figurer och diagram. Marknadsavsnittet ger en klar bild av Cloettas position på konfektyrmarknaden och årsredovisningen innehåller även ett mycket utförligt hållbarhetsavsnitt. Med 40 poäng av 41 möjliga står Cloetta som totalsegrare i tävlingen Bästa årsredovisning."

 

Ett nytt inslag i årets tävling var delmomentet Bästa informationsgrafik. Syftet med hedersomnämnandet är att lyfta fram och premiera ett gott exempel på hur grafik ofta kan kommunicera komplicerade sammanhang på ett pedagogiskt och snyggt sätt. Hedersomnämnandet Bästa informationsgrafik gick till Wallenstam. 

 


I tävlingen har samtliga årsredovisningar för bolag primärnoterade på Nasdaq OMX Stockholm Stora bolag, Nasdaq OMX Stockholm Medelstora bolag och NGM Equity granskats för att utse en vinnare på respektive lista:

  • Nasdaq OMX Stockholm Stora bolag: Axfood AB och Atrium Ljungberg AB
  • Nasdaq OMX Stockholm Medelstora bolag: Cloetta AB
  • NGM Equity: SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

  • Kanton vill passa på att rikta ett stort tack till tävlingens huvudsponsorer Aktiespararna, Nordic Growth Market och CtrlPrint!